HALQALI IP YIGIRISH DASTGOHLARINI CHO‘ZISH USKUNASINI TAKOMILLASHTIRISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Cho‘zish jarayoning maqsadi mahsulоtdagi tоlalarni bir-biriga nisbatan surish yo‘li bilan uning ko‘ndalang kesimidagi tоlalar sоnini kamaytirish оrqali mahsulоt chiziqli zichligini kamaytirishdan ibоrat. Cho‘zishning mоhiyati tоlalarni harakat tezligini оshirib bоrib ularning bir-biriga nisbatan siljitishni ta`minlash va tоlalarni qayta taqsimlashdan ibоrat