ARXITEKTURA TA’LIM YO‘NALISHIDA HAYKALTAROSHLIKNI O‘QITILISHINING AHAMIYATI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Maqolaning maqsadi arxitektura ta’lim yo‘nalishida tasviriy  san’at sohasi haykaltaroshlikni o‘qitish jarayonida ta’limni modernizatsiya  qilishning hozirgi bosqichida bo‘lajak arxitektor va dizaynerlarga zamonaviy  haykaltaroshlik asarlarida badiiy estetik yondashuv orqali tarbiya berish  muammosini ko‘tarishdir. Ta’lim va estetik tarbiyaning birligi tamoyilining  ma'nosini ochib berish vazifasi ko‘rilgan. Maqolada tasviriy san’at turi sifatida  haykaltaroshlikning zamonaviy turlarida o‘ziga xos xususiyatlarini o‘rganish va  modellashtirish imkoniyatlaridan uzluksiz badiiy ta’lim tizimining barcha  bosqichlarida foydalanish zarurligi to‘g‘risida xulosa qilinadi.