SAN’ATDA BADIIY TAFAKKURNING AHAMIYATI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada insonlarning ijtimoiy hayotida san’atning  shakillanishi va badiiy tafakkurning rivojlanish tarixida xalqchillik muammasi va uning ko‘p qirraliligi va murakkabligi muhim omil sifatida qaralishi haqida  ma’lumotlar berilgan. San'atning kelib chiqishi muammosi o‘rganish bugungi  kungacha ochiq va dolzarb bo‘lib qolmoqda. Maqolada “san’at va uning jamiyat   hayotidagi o‘rni” maqsadi o‘quvchiga san’atning mohiyatini, faoliyat ko‘rsatish  qonuniyatlarini va ijtimoiy hayotdagi o‘ni va rolini, ular bilan tanishish inson  ma’naviy kamolotining eng muhim sharti ekanligini tushunishga yordam berishdan  iborat