LIBOSLARDA TRANSFORMATSIYA QO‘LLASH VA UNING AHAMIYATI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada o֥‘zgaruvchan transformatsiya uslubidagi  kiyimlarni loyihalash masalasiga qaratilgan bo‘lib, uni ishlab chiqarish  texnologiyasi muhokama qilinadi. Xolati o‘zgartirilgan kiyim konstruksiyalari va  elementlarini loyihalash xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Zamonaviy dizaynning  maqsadi va vazifalari ekologik va iqtisodiy yo‘nalish bilan bog‘liq holda  o‘zgaruvchan kiyimlarni loyihalash. Maqolada kiyimning transformatsiya  uslublaridan foydalanish har qanday vaziyatda zamonaviy bo‘lib o‘zgarishiga imkon  berishi ko‘rsatilgan