BIOLOGIK ZAXIRALAR, ULARNING AHAMIYATI VA MUHOFAZASI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Yer yuzining umumiy maydoni 510 mln. km2 ga teng, shundan  quruqlik 149 mln. km2 yoki 29%, qolgan 71% ni Dunyo okeani tashkil qiladi.  Shunga qaramasdan sayyora biomas- sasining 99 foizi quruqlikda hosil bo‘ladi.