OG‘ZAKI MULOQOTDA ELLIPSIS VA SUBSTITUTSIYA (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada muloqot jarayonida jumla tarkibida ayrim elementlarning  tushirib qoldirilishi yoki almashtirilishi muayyan me’zonga asoslanishi borasida  turlicha qarashlar mavjud. Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi ellipsis va substitutsiya  xodisasiga izoh berlgan. Tushirib qoldirilgan elementning jumla mazmunidan  anglanishiga oid fikrlar taqdim qilingan