OG‘ZAKI MULOQOT AKTIDA SO‘Z TARTIBI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Kommunikativ tilshunoslikda verbal muloqotda jumla tartibi adabiy til  sintaksisida nazarda tutilgan qoidalaridan mustasno holatlar tilshunoslik  tadqiqotlarida doimiy muhokamada bo`lgan mavzulardan sanaladi. Ushbu maqolada  og`zaki muloqotda so`z tartibi odatda so`zlovchi tomonidan belgilanishiga oid  fikrlar muhokamaga tortilgan