Ekologiyaning rivojlanish tarixi (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada ekalogiya rivojlanish tarixi bosqichlari , ekalogiyaning rivojlanishiga oʻz hissasini qoʻshgan olimlarning ishlari toʻgʻrisida maʼlumotlar keltirilgan. E.Gekkel “ekologiya” so‘ziga ta’rif berar ekan, inson tomonidan “tabiatni iqtisodiy tadqiq qilish” degan iboralari biz uchun alohida ahamiyat kasb etadi Ekologiya so‘zigrekcha bo‘lib, “oikos” - uy, yashash joyi, maskan va “/ogo.v” - fan degan ma’nolami bildiradi