Baliqlar ekologiyasi va ularning xoʻjalikdagi ahamiyati (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada baliqlarning ekologiyasi va ularning xoʻjalikdagi ahamiyati haqida maʼlumotlar berilgan. Baliqlar barcha tuban xordalilar singari butun umri suvda hayvonlardir. Oʻtadigan Suv muhitida yashash sharoitiga qarab baliqlarni 3 ta ekologik guruhga boʻlish mumkin: pelagik, abissal va litoral