TO‘QIMACHILIK KORXONALARIDA QO‘LLANILADIGAN MASHINALAR UZATISH UZELLARINI TAKOMILLASHTIRISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Uzatish jarayonining maqsadi to‘qimabi to‘qishda uzellarni xarakatini aniq uzatish yo‘i bilan ularning sifat ko‘rsatgichlarini yahshilash maxsulot tannarxini arzonlashtirish unumdorligini oshirish, xamda jihozlarni ishlash vaqtinu uzaytirishdan iborat. Jihozlarni ishlash vaqtinu uzaytirish mоhiyati tоlalarni yigirish harakat tezligini оshirib bоrib ularni ishlab chiqarishda vahtdan xamda ishchi kuchidan unumli foydalanishdan ibоrat