KLASTER TIZIMIDA PAXTANI QURITISHNING TEXNOLOGIK JARAYONLARINI O‘RGANISH VA TAHLIL QILISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada Farg‘ona viloyatida joylashgan “Fergana Oceana” MCHJ paxta tozalash korxonasida chigitli paxtani quritish texnologik jarayonidagi minorali quritish uskunasining ishlash uslubi va texnologik jarayonlarni tahlil kilish uchun chigitli paxta xom ashyosini An 37 va Namangan 77 seleksion navlarida tajribalar o‘tkazildi. Olingan natijalardan uskunaning paxta tarkibidagi namlikni ajratish miqdori, paxtaning bo‘lish vaqti, uskunaning 1 kg namlikni bug‘latish uchun sarf bo‘lish miqdori va tahlili natijalari keltirilgan.