TILSHUNOSLIKDA MEDIA MATN TALQINI VA TAVSIFI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqola tilshunoslik sohasiga, xususan, ommaviy axborot vositalari matnlarini izohlash va tavsiflashga, media matn o‘zi nima degan masalaga oydinlik kiritishga qaratilgan. U lingvistik nuqtai nazardan gazetalar, reklamalar va teledasturlar kabi ommaviy axborot vositalari matnlarini tahlil qilish va tushunish uchun ishlatiladigan turli usullar va nazariyalarni o‘rganadi. Mavzu tilshunos olimlar va talabalar, shuningdek, mediashunoslikka qiziquvchilar uchun dolzarbdir, chunki u tilning ommaviy axborot vositalarida qanday qo‘llanilishi va uning muloqot va jamiyatga ta’siri haqida tushuncha beradi. Izoh til va ommaviy axborot vositalari o‘rtasidagi munosabatlarni va lingvistik tahlil media matnlarini tushunishni kuchaytirish usullari haqida ma’lumot beradi