ХОЛЕЛИТИАЗЛАРНИ ДАВОЛАШНИНГ ЯНГИ УСУЛИ (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Бугунги кунда дунёда холецистолитиаз (ХХЛТ) ва холедохолитиаз (ҲДЛ) ҳолатларининг 90-95% гача Лапароскопик холецистектомия (ЛХЭК) ва эндоскопик папиллосфинктеротомия (ЭПСТ) билан даволанади. Аммо улар ҳар доим ҳам мумкин эмас, ҳар доим ҳам радикал эмас ва ҳар доим ҳам хавфсиз эмас.Бундан ташқари, ушбу операциялар кўпинча икки босқичда амалга оширилади: биринчи навбатда ЛХЭК, кейин ЭПСТ ёки аксинча, аввал ЭПСТ, кейин ЛХЭК.