Zafar Diyor ijodining o‘ziga xosliklari (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada oʻzbek bolalar adabiyotining mashhur namoyondalaridan biri Zafar Diyorning bolalar adabiyotiga qo‘shgan hissasi, bolalarni tarbiyalovchi hamda komillik sari yetaklovchi g‘oyalarini ilgari surgan she’rlarining tasnifi, she’rlarini ta’lim-tarbiya jarayonidagi o‘rni keltirilgan.