Ekologik omillar (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Tirik organizmlarga taʼsir etuvchi muhitning har qanday boʻlaklari ekologik omillar deyilad. Ekologik omillar 2 katta guruh — abiotik va biotik omillarga boʻlinadi