VIRUSLAR VA VIRUSLI KASALIKLAR OITS (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Viruslar avtonom genetik tuzilmalar bo‘lgan uyali bo‘lmagan hayot shakillari. Viruslar nafaqat flora va faunaning deyarli barcha vakillariga, balki mikroorganizmlarga ham zarar yetkazishi mumkin. Ko‘pgina viruslarga qarshi kurashning samaradorligi ijobiy natijalarga ega emas, chunki viruslar vaktsinoprofilaktikaning samaradorligi kamayadi.Eng yorqin misollardan biri inson immunitet tanqisligi virusiga qarshi sammarasiz ko‘p yillik kurashdir.