Muhit omillarining tirik organizmga ta’siri (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada tirik organizmga muhit omillarining ta’siri haqida ma’lumot beriladi. Muhit omillari har bir organizmga turlicha ta’sir etadi. Ekologik omillar organizmning yashash faoliyatini kuchaytiradi. Uning hayotiy funksiyalarini oshiradi. Shu bilan bir qatorda bu omillar uning hayotiy jarayonlarini o‘zgartirib yuborishi ham mumkin. Mana shunday xususiyatlari yoritilib o‘tilgan