XORAZM TUPROQ IQLIM SHAROITIDA BUG‘DOY O‘SIMLIGINING BO‘YI VA BO‘G‘IMLAR ORASI KO‘RSATKICHLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
ushbu maqolada Xorazm tuproq iqlim sharoitida yetishtirilgan qadimiy bug‘doy navlarining o‘simlik bo‘yi va bo‘g‘imlar orasi ko‘rsatkichlari tahlil qilingan. Tahlil natijalariga ko‘ra navlarning bo‘y va bo‘g‘imlar orasi ko‘rsatkichlariga muhit, tuproq iqlim sharoiti va navning genotipik xususiyatlarini ta’siri mavjudligi qayd etilgan