ЧАНГЛАРНИ ТОЗАЛАШ ҚУРИЛМАЛАРИДА ГАЗ ЗАРРАЧАЛАРИ ВА СУВ ТОМЧИЛАРИНИНГ ЎЗАРО ТАЪСИРИНИ КИМЁВИЙ ТАҲЛИЛ ҚИЛИШ (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ушбу мақола атроф-муҳитни зарарли чанг-газлардан ҳимояловчи уюрмали чанг ютгич қурилмаларида газ заррачалари ва сув томчиларининг ўзаро таъсирини кимёвий таҳлил қилишга бағишланган. Илмий тадқиқотлар натижасида суперфосфат ўғити ишлаб чиқариш жараёнида ажралиб чиқадиган чангнинг асосий физик-кимёвий хоссалари аниқланди. Фосфорит чангларини тозалаш учун уюрмали чанг тозалагич конструкцияси ишлаб чиқилди. Ушбу яратилган уюрмали чанг ютгич қурилмасидан фойдаланиш кам ёки қўшимча энергия сарфисиз чанг тозалаш самарадорлигини ошириш имконини беради