Ўзбекистонда эркаклар бепуштлигига сабаб бўлувчи айрим тиббийбиологик хавф омиллар (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Жаҳон соғлиқни сақлаш ташкилотининг маълумотларига кўра бепуштлик ўртача 10-15% янги тузилган оилаларда учрайди. Эркаклар бепуштлигини ўрганишга қаратилган илмий изланишлар дунёнинг кўплаб мамлакатларида олиб борилмоқда, айниқса бу масалага аҳолининг кўпайиши билан боғлиқ муаммолари бор давлатлар катта аҳамият бермоқда. Ўзбекистонда бепуштлик демографик жиҳатдан хавф туғдирмасада аҳоли орасида ушбу касалликни етарлича кенг тарқалганлиги унинг хавф омилларини ўрганган ҳолда профилактик чораларини кўриш кераклигини кўрсатади