IQTISODIY SAVODXONLIKNI SHAKLLANTIRISH METOD VA SHAKLLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Iqtisodiy ta’lim kasb-hunar maktablarida ham kasbiy, ham umumta’limiy va ishlab chiqarish fanlari bilan birgalikda tanlangan kasb bо‘yicha amaliy faoliyat uchun zaruriy bilim, kо‘nikma va malakaning shakllanishini ta’min etadi. Korxonalarda ishlab chiqariladigan mahsulotlar sifati fan, texnika va texnologiyalar taraqqiyotining hozirgi zamon bosqichi sharoitida ishlab chiqarish mehnatiga kirishgan yosh kichik mutaxassislarning iqtisodiy-kasbiy tayyorgarliga bog‘liq. Bu kasb-hunar maktablari о‘quvchilarida zaruriy kasbiy kо‘nikma va malakalarni shakllantiruvchi iqtisodiy ta’lim asoslarini chuqur о‘zlashtirishga e’tiborni kuchaytirishni talab etadi