ABU RAYHON BERUNIY – BUYUK SERQIRRA OLIM (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Mazkur maqolada buyuk olim Abu Rayhon Beruniyning hayoti va ilmiy faoliyati to‘g‘risida ma’lumotlar beriladi. Shuningdek, ushbu olim asarlarining ilmiy tahlili, uning fan sohalariga qo‘shgan ulkan hissalari bayon etiladi va Beruniyning hayoti hamda ijodiy, ilmiy faoliyatini targ‘ib qilish, keng jamoatchilikka va yoshlarga mazkur olimning ilmiy merosini tanitish borasida fikrlar, mulohazalar va takliflar bayon etiladi. Zero, ajdodlarning ilmiy merosini o‘rganish porloq kelajakka tomon tashlangan ilk qadamdir