MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING KREATIVLIGINI OSHIRISHDA TASVIRIY FAOLIYATNING O‘RNI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Xulosa qilib shuni ta'kidlash kerakki,maktabgacha yoshdagi bolalarning kreativligini oshirishda tasviriy faoliyatning o‘rni beqiyosdir. Bolalar juda beg‘ubor huddi oppoq qog‘oz misoli unga qanday qalamda yozish, qanday bo‘yoqlar bilan boyitish bu tarbiyachining mahoratiga bog‘liq hisoblanadi. Aynan, bolalarga tasviriy faoliyatni orgatish orqali ularda estetik didning shakllanishi,hamda bundan tashqari tasviriy faoliyat-asliga qarab va tasavvur bo‘yicha buyumlar va o‘yinchoqlarning rasmini chizishga hamda o‘lchamini fazoviy joylanishi hamda ularda manzaralar go‘zalligini tabiatni anglashga o‘rgatishimiz mumkin. Shu boisdan vizual faoliyat har qanday bolaning hayotining muhim, ajralmas qismidir, barcha bolalar badiiy ijod bilan shug‘ullanishni yaxshi ko‘radilar. Vizual faoliyat maktabgacha yoshdagi bolaning shaxsiyatini shakllantirishning asosiy tarkibiy qismlaridan biridir. O‘qituvchilar va ota-onalarning to‘g‘ri, malakali, birgalikdagi yondashuvi bilan bu umumiy uyg‘unlikka yordam beradi.