Jadidchilik harakatining asoschilari va ularning tarixiy tafakkuri (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Mazkur maqolada jadidchilik harakatining asoschilari hamda ularning gʻoyalari haqida soʻz boradi. Bilamizki, harakat asoschilari ilmli, ma’rifatli, oʻz fikriga ega yetuk shaxslar hisoblanadi. Ularni yagona maqsad xalqni ilmli qilish birlashtirib turganligi hech kimga sir emas. Tadqiqotchi maqolada bu harakatning koʻzga koʻringan vakillari Ismoil Gasprinskiy, Mahmudxoʻja Behbudiy, Munavvarqori Abdurashidxonov, Abdulla Avloniy, Hamza, Abdurauf Fitrat, Abdulhamid Choʻlpon, Ubaydullaxoʻja Asadullaxoʻjavev va boshqalarning milliy istiqlol, erk va ozodlik gʻoʻyalarini ilgari, haqiqat va adolat uchun kurashganliklari bayon qilingan.