Farg‘ona viloyati Uchko‘prik tumanida yetishtirilgan Glicina hispida L va Linum usitatissimum o‘simlik poyalaridagi aminokislotalari va elementar tarkibi. (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Farg‘ona viloyati Uchko‘prik tumanida yetishtirilgan zig‘ir va soya o‘simliklari poyalarining elementar va oqsil amiokislotalri tarkibi induktiv bog‘langan argon plazmali mass-spektroskopiya hamda yuqori samarali suyuqlik xromatografiyasi usulida o‘rganildi. O‘simlik poyalarida 35 ta makro-mikro elementlar, 20 ta oqsil xosil qiluvchi aminokislotalar mavjudligi aniqlandi. Ularnin chorvachilikda qo‘llanilishiga oid muloxazalar bildirilgan