Maktabgacha yoshdagi bolalarda savodxonlikni oshirish (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Bilamizki maktabgacha yosh bola savodxonlikning asosiy ko‘nikmalaridan har kunlik faoliyatida foydalanishi mumkin bo‘lgan yoshdir. Shunday ekan bolaga savodxonlik ko‘nikmalarini o‘rgatish, uni jalb qilish uchun ongli ravishda har kuni vaqt savodxonlikka oid faoliyatlarni olib boorish lozim. Chunki bola harflar va yozma so‘zlar bilan qanchalik ko‘p uchrashsa, uning til qobiliyatlari shunchalik kuchli bo‘ladi. Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarga savodxonlik ko‘nikmalarini to‘liq oshirishga yordam beradigan turli xil usullar haqida so‘z boradi