GEOGRAFIK BILIMLARNING AHAMIYATI VA UNING BUTUN JAMIYATGA TA’SIRI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Geografik bilimlarning to‘planishi bizni o‘rab turgan dunyo haqidagi tushunchamizning ajralmas qismi bo‘ldi. Geografiya fanining turli jihatlarini o‘rganish bizga Yerning fizik xususiyatlarining murakkabligini, hayot shakllarining tarqalishini, inson jamiyatlari va ularning atrof-muhit o‘rtasidagi o‘zaro ta’sirini tushunish imkonini beradi. Geografik bilimlar sayyoramizni shakllantiradigan fazoviy naqshlar va jarayonlar, jumladan iqlim o‘zgarishi, erdan foydalanish va tabiiy ofatlar haqida tushuncha beradi. Bundan tashqari, bu bizga turli mintaqalar va madaniyatlar o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni tahlil qilish, madaniyatlararo tushunishni rivojlantirish va global hamkorlikni rivojlantirish imkonini beradi. Ushbu maqolada biz geografik bilimlarning ahamiyati va uning butun jamiyatga ta’sirini ko‘rib chiqamiz