SANOAT EKOLOGIYASI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Sanoat ekologiyasi ko‘p tarmoqli soha bo‘lib, sanoat tizimlari va tabiiy muhit o‘rtasidagi o‘zaro ta’sirni tushunish va optimallashtirishga intiladi. Uning asosiy yo‘nalishi resurslarni iste’mol qilishni, chiqindilarni ishlab chiqarishni va atrofmuhitga ta’sir qilishni minimallashtiradigan barqaror amaliyotlarni loyihalash va joriy etishga qaratilgan. Ushbu maqolada sanoat ekologiyasi mavzusini o‘rganishning ahamiyati va dolzarbligi haqida ma’lumotlar berilgan