QISHLOQ XO‘JALIGI KORXONASI RABOBATBARDOSLIKNI O‘RGANISHDA NAZARIY YONDOSHUVLAR (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqola zamonaviy iqtisodiy voqelikda tashkilotning raqobatbardoshligini o‘rganishda nazariy yondashuvlarni ko‘rib chiqishga bag'ishlangan. Muallif “tashkilotning raqobatbardoshligi” tushunchasini talqin qilish bo‘yicha mualliflarning turli qarashlarini bayon qiladi va tahlil qiladi. Tadqiqot jarayonida ushbu ko‘p qirrali ta'rifning turli xususiyatlarini hisobga olgan holda umumlashtirilgan tushuncha shakllantirildi. Bundan tashqari, muallif bozor kon'yunkturasini ekspert tahlilining usullari, maqsadi va xususiyatlarini ochib beradi. Tahlil va prognozlashning ekspert usullarining turlariga alohida e'tibor beriladi. Prognozlash nazariyasini turli xil vazifalarning keng doirasiga moslashtirish natijasi bo‘lgan turli xil ekspert usullari guruhlari berilgan