CHET TILLARINI O‘QITISHNI SAMARALI TASHKIL ETISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Mazkur maqolada “Chet tilini o‘qitishni samarali tashkil etish usullari” to‘g‘risida qarashlar tahlil qilingan. Har qanday til o‘rganuvchiga xorijiy (o‘z ona tili bo‘lmagan) tilni o‘qitish bir muncha qiyinchiliklarni keltirib chiqarishi mumkin. Shunday muammolarni bartaraf qilishda til o‘rganuvchilarga boshlang‘ich ko‘nikmalar yaratish asosiy o‘rin egallaydi. Bunda interfaol usullardan foydalanish ancha foydaliroqdir. Bu yerda asosiy e’tibor shu kabi usullar va ularning afzalliklariga qaratilgan