IJTIMOIY-SIYOSIY JARAYONLARDA XOTIN-QIZLARNING O‘RNI VA ROLI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy-siyosiy jarayonlarda xotin-qizlarning o‘rni va roli har tomonlama tahlil etiladi. Unda ayollarning davlat boshqaruvi, parlament faoliyati, mahalliy kengashlar, fuqarolik jamiyati institutlaridagi ishtiroki va ularning jamiyat taraqqiyotiga qo‘shayotgan hissasi yoritiladi. Shuningdek, ayollarning siyosiy faolligini oshirishga qaratilgan islohotlar, gender tenglik siyosati, huquqiy kafolatlar, ta’lim va iqtisodiy imkoniyatlarning kengayishi natijasida yuzaga kelayotgan o‘zgarishlar o‘rganiladi. Maqolada xotin-qizlar liderligini rivojlantirish, ularning ijtimoiy-siyosiy hayotdagi faolligini oshirishning dolzarb masalalari va mavjud muammolarni bartaraf etish yo‘llari tahliliy yondashuv asosida ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari jamiyatda gender siyosatini kuchaytirish va ayollarning ijtimoiy rolini yanada mustahkamlashga xizmat qiladi.