TURLI NUQSONLARGA EGA BOLALARNING PSIXIK RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI VA ULARNING KORREKSIYALASH YO’LLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqolada turli nuqsonlarga ega bolalarning psixik rivojlanishi muayyan diagnostik holatga xos aniq yoritiladi. lntellektual nuqsonlar bolalarda tushunish, xotira va muammolarni hal etish qobiliyatlarini susaytiradi. Hissiy va xulqiy buzilishlar diqqat, o‘zini boshqarish va hamkasblar bilan aloqada muammolar paydo qiladi. O‘qitishda inklyuziv dasturlar, maxsus ta’lim rejasi va qo‘llab-quvvatlovchi o‘quv muhit bolalarning o‘quv muvaffaqiyati va ijtimoiy integratsiyasini oshiradi. Ota-ona va oilaviy qo‘llab-quvvatlash — darslarni uyda davom ettirish, hissiy barqarorlikni ta’minlash hamda terapevtik texnikalarni mustahkamlash uchun zarur.