IQTISODIYOTNI AI YORDAMIDA RAQAMLASHTIRISH: TURIZM, KREATIV INDUSTRIYALAR VA IQTISODIY SAMARADORLIKNING KOMPLEKS TAHLILI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqola sun’iy intellekt (AI) texnologiyalarining iqtisodiyot va menejment sohalaridagi rivojlanishi, amaliy qo‘llanilishi hamda global va mahalliy iqtisodiyotga ta’sirini tahlil qiladi. Maqolada AI tushunchasi, uning vazifalari va imkoniyatlari batafsil yoritilgan, shuningdek, biznes jarayonlarini avtomatlashtirish, moliya, marketing, transport va energetika sohalarida qo‘llanilishi misollar bilan ko‘rsatilgan. Global tajriba va tadqiqotlar (Jahon Iqtisodiy Forumi, McKinsey & Company) asosida sun’iy intellektning mehnat bozori, kasblar evolyutsiyasi va iqtisodiy samaradorlikka ta’siri tahlil qilingan.