INSON KAMOLOTIGA TA’SIR QILUVTI TASHQI PSIXIK OMILLAR (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada inson kamolotiga ta’sir qiluvchi tashqi psixik omillar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, shaxsning ruhiy, ijtimoiy va ma’naviy rivojlanishi ko‘plab tashqi omillarga bog‘liq bo‘lib, oilaviy muhit, tengdoshlar guruhi, ta’lim muhiti, media va milliy madaniyat eng muhim faktorlar sifatida ajralib turadi. Tadqiqot davomida O‘zbekistonlik olimlar fikrlari va milliy kontekst tahlil qilinib, shaxs kamolotining barqarorligi va ijtimoiy moslashuvi uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi. Maqola natijalari shuni ko‘rsatadiki, tashqi psixik omillarni hisobga olgan holda shaxsni rivojlantirish strategiyalari ishlab chiqish, yoshlar va kattalar uchun ruhiy barqarorlik va ijtimoiy identifikatsiyani oshirishda samarali vosita bo‘lib xizmat qiladi.