SUN’IY INTELLEKT TIZIMLARI RIVOJI VA ULARNING JAMIYATGA TA’SIRI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu ishda sun’iy intellekt (SI) tizimlarining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari va ularning zamonaviy jamiyat hayotiga ko‘rsatayotgan ta’siri yoritiladi. Mavzu doirasida sun’iy intellektning asosiy yo‘nalishlari, ularning amaliyotdagi qo‘llanilishi, ijobiy va salbiy jihatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, SI texnologiyalarining kelajakda inson faoliyatiga ta’siri, iqtisodiy va ijtimoiy jarayonlarda tutgan o‘rni haqida ilmiy mulohazalar beriladi. Tadqiqot natijalari sun’iy intellektning ahamiyatini tushunish, uni to‘g‘ri boshqarish va jamiyat taraqqiyotiga xizmat qildirish uchun zarur xulosalarni o‘z ichiga oladi.