INSONLARDAGI SALBIY VA IJOBIY HISLATLAR (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada insondagi ijobiy va salbiy hislatlarning falsafiy, psixologik va ijtimoiy mazmuni o‘rganiladi. Inson xarakterining shakllanishida nur (ijobiylik) va zulmat (salbiylik) o‘rtasidagi o‘zaro ta’sirning o‘rni tahlil qilinadi. Shaxs kamoloti, ruhiy barqarorlik va ma’naviy yetuklik insonning ushbu ikki qutbni qanday boshqarishi bilan chambarchas bog‘liq ekani ilmiy nuqtai nazardan yoritiladi. Shuningdek, Fitrat, Alisher Navoiy, Albert Camus, Victor Hugo va Carl Jung kabi mutafakkirlar fikrlari asosida insonning ruhiy murakkabligi, ichki kurashi va o‘zini anglash jarayoni kengaytirilgan holda sharhlanadi.