REVMATIZM: PATOGENEZ, KLINIKA VA DAVOLASH YONDOSHUVLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada revmatizm kasalligining patogenezi, klinik ko‘rinishlari va davolash usullari tahlil qilinadi. Revmatizm yurak, bo‘g‘imlar va boshqa organ tizimlarida immunologik va yallig‘lanish jarayonlari orqali namoyon bo‘ladigan surunkali kasallik hisoblanadi. Maqolada kasallikning etiologiyasi, asosiy simptomlari, diagnostika metodlari va zamonaviy davolash strategiyalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, profilaktika choralari va bemorlarning hayot sifatini yaxshilash yo‘llari ham tahlil qilinadi.