Shukur Xolmirzayev asarlarida qo‘llanilgan dialektizmlar tahlili (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
O‘zbek shevalarining taraqqiyot tarixi va hozirgi davrini izohlashda sheva, dialekt, lahja terminlari qo‘llanildi. Sheva o‘ziga xos leksik, grammatik, fonetik xususiyatlari bilan farqlanadigan milliy xalqning kichik hududiy qismiga oid qismini ifodalasa, dialekt aksariyat til xususiyatlari o‘xshash bo‘lgan bir necha shevalarni birlashtiradi. Lahja esa tilimizning taraqqiyotiga asos bo‘lgan sheva va dialektlarning eng katta guruhini anglatadi. Ushbu maqolada Shukur Xolmirzayev asarlarida qo‘llangan dialektizmlar tahlil qilindi.