MAKKAJO’XORI NAVLARINING HOSILDORLIGIGA O’G’IT ME’YORI VA KO’CHAT QALINLIGINING TA’SIRI HAMDA HOSIL YIG’IMI. (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqolada makkajo’xori navlarining hosildorligiga turli o’g’it miqdori  va ko’chat qalinligining ta’siri hamda hosil yig’imi o'rganilgan. Makkajo’xori (Zea mays L.) o’simliklarining mahsuldorligi ko’plab agrotexnik omillarga bog’liq, xususan o’g’it me’yori va ko’chat qalinligi muhim rol o’ynaydi. Yuqori don hosilini olish uchun optimal ekish zichligi va o’g’it me’yorini aniqlash zarur. Ushbu tadqiqotning maqsadi “Kardu-1000” va “Kelajak-100” navlarida turli ko’chat qalinligi va NPK o’g’it me’yorining o’sish, hosil komponentlari va don hosiliga ta’sirini o’rganishdir.