KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARDA CHAPAQAYLIKNING O'QUV FAOLIYATIGA TA'SIRI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur ilmiy maqola kichik maktab yoshidagi bolalarda uchraydigan chapaqaylik (ambidekstriya) xususiyatining o‘quv jarayonlariga ko‘rsatadigan ta’sirini keng qamrovli tahlil qiladi. Maqolada chapaqaylikning kelib chiqish sabablari, uning nevrologik va psixologik xususiyatlari, o‘quv jarayonidagi afzallik va qiyinchiliklari, xalqaro tajribalar, shuningdek, samarali pedagogik tavsiyalar yoritiladi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, chapaqay o‘quvchilar maxsus yondashuv orqali yuqori natijalarga erishishi mumkin