XORIJIY ADABIYOT ORQALI O‘ZGA MADANIYATNI ANGLASH: TUSHUNISHNING ENG CHUQUR YO‘LI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqola xorijiy adabiyotning madaniyatlararo tushunishni rivojlantirishdagi rolini kompleks tahlil qiladi. Tadqiqotda adabiy asarlarning turli madaniyatlar o'rtasida ko'prik vazifasini bajarish mexanizmlari, ularning o'quvchilarning dunyoqarashi va madaniy intellektiga ta'siri ko'rib chiqiladi. Muallif hermenevtik yondashuv, komparativ adabiyotshunoslik va interdissiplinar metodlar asosida xorijiy adabiyotning madaniy empatiyani rivojlantirish, stereotiplarni kamaytirish va tolerantlik darajasini oshirishdagi samaradorligini o'rganadi.