Pul massasini boshqarish va iqtisodiy o‘sish o‘rtasidagi bog‘liqlik (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Maqolada pul massasini boshqarish mexanizmlari va uning iqtisodiy o‘sish jarayoniga ta’siri tahlil qilinadi. Pul-kredit siyosati vositalari, xususan, foiz stavkalari, majburiy zaxira normasi va ochiq bozor operatsiyalari orqali pul massasining nazorat qilinishi hamda bu jarayonning makroiqtisodiy barqarorlikka ta’siri yoritiladi. Milliy iqtisodiyotning o‘sishi, investitsion faollik va iste’mol talabining pul massasidagi o‘zgarishlarga sezgirligi ilmiy asoslangan holda ko‘rib chiqiladi.