JISMONIY TARBIYA VA SOG‘LOM TURMUSH TARZINING UZVIY BOG‘LIQLIGI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada jismoniy tarbiya (JT) va sog‘lom turmush tarzi (STT) tushunchalari o‘zaro bog‘liqlikda tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor talabalar salomatligini mustahkamlash, ularning jismoniy jihatdan rivojlangan, ruhiy barqaror va ijtimoiy faol bo‘lib shakllanishi uchun JT dasturlarini STT omillari bilan integratsiyalashga qaratiladi. Tadqiqotda nazariy tahlil va amaliy kuzatish natijalari keltirilib, talabalarda jismoniy faollik darajasi, ovqatlanish tartibi va ruhiy holat ko‘rsatkichlari o‘rganildi. Xulosa va tavsiyalarda JT mashg‘ulotlarini samarali rejalashtirish, innovatsion texnologiyalarni joriy etish hamda sog‘lom hayot falsafasini targ‘ib qilish bo‘yicha takliflar berildi.