DUMAN QAL’A VA BOZOR QAL’ADAN TOPILGAN QADIMGI XORAZM TAQINCHOQ VA MUNCHOQLARIGA OID BA’ZI MULOHAZALAR (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Qadimgi Xorazmning koʻp sonli mazilgohlar mavjud va ulardan aniqlangan qadimiy zargarlik buyumlari namunalari xilma-xil va o‘ziga xos. Ularning ko‘p qismi Xorazm arxeologik ekspeditsiyasi xodimlari tomonidan aniqlangan, qisman o‘rganilgan. Ushbu maqolada shu ma’lumotlarga tayangan holda Duman qal’a va Bozor qal’adan aniqlangan munchoqlarni tavsiflashga va tahlil qilishga harakat qilindi