TA’LIM TIZIMIDA SUN’IY INTELLEKTNING O‘RNI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
AI (sun’iy intellekt) atamasi kundalik hayotimizda tez-tez uchratib va uni qo‘llash butun dunyoda rivojlanib bormoqda. So‘nggi paytlarda sun'iy intellekt turli tarmoqlar va ijtimoiy infratuzilmalarga kiritilmoqda. Misol uchun, ish uslubini isloh qilish nomi bilan ishni avtomatlashtirish va unumdorlikni oshirish uchun RJA (Robotik jarayonlarni avtomatlashtirish) joriy etayotgan kompaniyalar soni ortib bormoqda. RJA o‘z-o‘zidan sun'iy intellekt emas, lekin u kompyuterlarga elektron jadval dasturiy ta'minoti va asosiy biznes tizimlari kabi oddiy vazifalarni o‘z zimmasiga olishga imkon beradi, ular hukm chiqarishda odamlar tomonidan amalga oshiriladi, boshqacha qilib aytganda, shaxsiy kompyuterning takroriy operatsiyalari. Kelajakda biz sun'iy intellektning ilovalari bo‘lgan qo‘lda yozilgan belgilarni aniqlash, ovozni aniqlash va javob berish tizimlari bilan bog‘lash orqali butun biznesni avtomatlashtirishni maqsad qilganmiz.