Hajviya ostidagi haqiqatlar (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotining yirik vakili Muhammad Aminxo‘ja Muqimiyning hayoti va ijodi tahlil qilinadi. Shoirning realistik va satirik yo‘nalishdagi asarlari, u ijod qilgan davr sharoiti, jamiyatdagi o‘rni hamda adabiy maktabdagi ta’siri haqida ma’lumot beriladi. Maqolada Muqimiyning xalq hayotiga bo‘lgan yondashuvi, ijtimoiy adolatsizliklarga nisbatan tanqidiy munosabati va "Sayohatnoma" kabi asarlarining ahamiyati yoritilgan.