O‘ZBEK TILIDAGI BA’ZI TEONIMLARNING ETIMOLOGIYASI XUSUSIDA (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Maqolada  o‘zbek tilidagi diniy leksikaning muhim komponenti bo‘lgan teonimlarning (Tangri, Xudo, Parvardigor) lingvistik kelib chiqishi hamda ularning madaniy-ma’naviy kontekstdagi o‘rni tadqiq etiladi. Turli tillar ta’sirida shakllangan bu onomastik birliklarning tarixiy evolyutsiyasi va zamonaviy qo‘llanishi ilmiy lingvistik metodlar asosida tahlil qilinadi.