INSON HUQUQLARI OMBUDSMAN (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada inson huquqlari tushunchasi, ularning xalqaro va milliy huquqiy asoslari, shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida inson huquqlarini ta’minlash va himoya qilishda Ombudsman institutining o‘rni tahlil qilinadi.  Maqolada Ombudsmanning vakolatlari, faoliyat yo‘nalishlari va inson huquqlari sohasidagi islohotlardagi roli yoritilgan.  Shuningdek, O‘zbekistonning xalqaro huquqiy majburiyatlari va milliy qonunchilikdagi yangiliklar muhokama qilinadi.