Baxmal tumaniga umumiy geografik tavsif (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada Jizzax viloyatining janubiy-g‘arbiy qismida joylashgan Baxmal tumanining umumiy geografik tavsifi yoritilgan. Maqolada tumaning tabiiy geografik joylashuvi, relyefi, iqlimi, tabiiy resurslari, yer fondi, aholi joylashuvi hamda xo‘jalik tarmoqlari haqida ma’lumotlar berilgan. Baxmal tumani o‘zining boy tabiiy resurslari va qulay tabiiy-iqlimiy sharoitlari bilan ajralib turadi. Shuningdek, maqolada tuman infratuzilmasining rivojlanishi va ekologik holatiga ham e’tibor qaratilgan. Tadqiqot natijalari Baxmal tumanining ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishini belgilovchi geografik omillarni chuqur o‘rganishga yordam beradi.