TALABALARNING IJODIY QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK ASOSLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada talaba yoshlarning ijodiy qobiliyatlarini takomillashtirishning pedagogik-psixologik asoslari atroflicha bayon etilgan. Fan va texnologiyalar sohasidagi so‘nggi yutuqlar ta’lim sohasidagi sezilarli o‘zgarishlar va yangiliklar o‘qitishning zamonaviy vositalarni olib kirish imkonini beradi. Ta’lim sohasidagi islohotlar mohiyatini tushunish va anglab yetish uchun turli xil topshiriqlar, bilish faolligini rivojlantirishga yo‘naltirilgan keyslar, kreativ intervyular hamda treninglar, portfolio, ijodiy kastinglar o‘tkazish hamda to‘garaklar faoliyatini tashkil etish maqsadga muvofiq. Bu jarayonda asosan talabalarning qobiliyatlarini rivojlantirish muhim ahamiyat kasb etadi.